Βαριές καταδίκες επέβαλαν οι δικαστές στους «ληστές του Σέιχ Σου» που είχαν σπείρει τον τρόμο το 2009 στήνοντας ενέδρες σε ζευγάρια.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης  κάθισαν συνολικά πέντε Αλβανοί κι ένας Έλληνας, κατηγορούμενοι για συνολικά έξι ληστείες. Το δικαστήριο επέβαλε σε τέσσερις εξ αυτών ποινές κάθειρξης από 17 έως 20 χρόνια, ενώ στους υπόλοιπους δύο -μεταξύ αυτών και στον Έλληνα- ποινές φυλάκισης 5 και 6,5 ετών, αντίστοιχα.

Σε όλους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ οι επιβληθείσες ποινές είναι μειωμένες σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Τότε, οι πέντε Αλβανοί είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξη 38 ετών, ο καθένας, και οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ ο Έλληνας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών (είχε αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου).

Εντύπωση προκάλεσε η αγόρευση του εισαγγελέα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που διερωτήθηκε εάν επρόκειτο για «ομάδα δράκων» ή «αγέλη λύκων».

Η συγκεκριμένη ομάδα ληστών κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για έξι ένοπλες ληστείες, σε βάρος ερωτικών -κατά βάση- ζευγαριών, σε ερημικές τοποθεσίες του Σέιχ-Σου. Δρώντας με διαφορετικές συνθέσεις και υπό την απειλή όπλων οι δράστες «ξάφριζαν» τα θύματά τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κρατούσαν σε ομηρία τα θύματα μέχρι να εκταμιεύσουν χρήματα από ΑΤΜ με τη χρήση των καρτών που προηγουμένως αφαιρούσαν και των κωδικών που τους αποκάλυπταν. Μάλιστα, σε μια περίπτωση πυροβόλησαν ένα από τα θύματά τους, τραυματίζοντάς το στο πόδι. Η συνολική τους «λεία», σύμφωνα με τα θύματα, προσέγγισε τις 3500 ευρώ.