Παραδειγματική τιμωρία για όσους «αυθαιρετούν και ασκούν βία εις βάρος των πολιτών ή αξιοποιούν την εξουσία τους με τρόπο καταχρηστικό και προσβλητικό», προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, με αφορμή τις πρόσφατες βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών -αστυνομικών. «Να μη μένει κανείς ατιμώρητος για επιλογές που προκαλούν το κοινό αίσθημα και βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «η καταστολή δεν πρέπει να καθίσταται πρώτη αλλά ύστατη απάντηση του κράτους».

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας και τους επιτελείς τους, ο κ. Παπουτσής αναφερόμενος σε υπηρεσίες και σώματα αιχμής της ΕΛΑΣ, όπως τα ΜΑΤ αλλά ακόμη και τις ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ μίλησε για κρούσματα αυθαιρεσίας, απειθαρχίας και κατάχρησης εξουσίας, λέγοντας ότι είναι καλύτερα να διαλυθούν για να υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωση.

«Μια υπηρεσία όσο ισχυρή αποτελεσματική ή δημοφιλής κι αν εμφανίζεται, είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή, παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής, που εξυπηρετεί από τη μία πλευρά κάποιες ατομικές συμπεριφορές ανυπακοής απειθαρχίας αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας και από την άλλη πλευρά να επιτρέπει σε περιπτώσεις αδικοπραξίας μια ιδιόμορφη συντεχνιακή αλληλεγγύη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: naftemporiki