Αποσύρονται από την αγορά θηλές από φυσικό καουτσούκ για βρέφη ηλικίας 0-6 μηνών.

Πρόκειται για προϊόντα με το εμπορικό σήμα  Maternity 0-6, 30000279.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ενημερώθηκε από καταναλωτή ότι μετά από χρήση 2 μηνών, κομμάτι της εν λόγω θηλής αποκόπηκε στο στόμα παιδιού του, με κίνδυνο πρόκλησης πνιγμού.

Παράλληλα, η εταιρεία απέσυρε προληπτικά από την αγορά συνολικά 438 τεμάχια ειδών παιδικής φροντίδας, της «ΣΤ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ» όπως μπιμπερό που έφεραν τις θηλές, πιπίλες και θηλές για μπιμπερό, κωδικών τιμοκαταλόγων του 2012 και προγενέστερων ετών.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας επισημαίνει στους φαρμακοποιούς, τους λιανοπωλητές και τους υπεύθυνους πώλησης των supermarkets το πόσο σημαντικό είναι τα είδη βρεφικής φροντίδας από φυσικό καουτσούκ να  διατηρούνται σε κατάλληλες συνθήκες φύλαξης και συστήνει: 

  • Προσοχή στα είδη παιδικής φροντίδας από φυσικό καουτσούκ (latex), στη διατήρησή τους στο ράφι ώστε να μην εκτίθενται στο φυσικό φως ή/και σε έντονη πηγή φωτισμού και θερμότητας.
  • Οι φαρμακοποιοί και λιανοπωλητές να ελέγχουν τα είδη παιδικής φροντίδας από φυσικό καουτσούκ (latex) κατά την παραλαβή τους και να προσέχουν για τυχόν μακροσκοπικές ενδείξεις φθοράς και αλλοίωσης του χρώματος της θηλής του λάτεξ.
  • Oι φαρμακοποιοί και λιανοπωλητές να προσέχουν κατά την παραλαβή, τα εμπορεύματα από φυσικό καουτσούκ (latex), θηλές, πιπίλες να συνοδεύονται από ενδείξεις και οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.
  • Οι φαρμακοποιοί να διαχειρίζονται το εμπόρευμα των ψευδοθήλαστρων και θηλών από φυσικό καουτσούκ (latex), έτσι ώστε να μην μένουν αποθέματα στο ράφι για μεγάλο χρονικό διάστημα (διαδικασία F.I.F.O., First In First Out).