current views are: 1

9 Απριλίου 2015
Δημοσίευση07:02

Δεύτερο ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το ποσό που του αναλογεί από τις αποζημιώσεις

Και δεύτερο ζευγάρι Γερμανών, φιλελλήνων πλήρωσε το μερίδιο που του αναλογεί από τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Δημοσίευση 07:02’
αρθρο-newpost

Και δεύτερο ζευγάρι Γερμανών, φιλελλήνων πλήρωσε το μερίδιο που του αναλογεί από τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Και δεύτερο ζευγάρι Γερμανών, φιλελλήνων πλήρωσε το μερίδιο που του αναλογεί από τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Πρόκειται για τους Ιllο Mechlinski-Gerwinn και Gerhard Gerwinn, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια κατοικούν στα Πιτσίδια του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου». 

Όπως δήλωσαν οι Gerwinn στο e-mesara.gr, «στο γερµανικό περιοδικό “Spiegel” διαβάσαµε για τον Ludwig Ζaccharo και την Nina Lange που νομίζουν, ότι πρώτα πρέπει να πληρώσει η Γερµανία το χρέος της απέναντι στην Ελλάδα, πριν απαιτήσει από την Ελλάδα να εξοφλήσει το χρέος της προς την Ε.Ε.».

«Αυτοί οι δύο λογάριασαν ένα ποσό, µαζί µε τους τόκους, που κατά την γνώµη τους, θα έπρεπε να πληρώσει η Γερµανία. Συναντήθηκαν µε τον Δήµαρχο του Ναυπλίου και του έδωσαν όσα νόµιζαν, πως πρέπει να πληρώσουν οι δυο τoυς. Επίτηδες, ενηµέρωσαν τον Τύπο και το κοινό, όχι για να βγουν στην δημοσιότητα, αλλά για να συνειδητοποιήσει το κοινό το πρόβληµα. Δεν είναι τόσο σαφής, όπως το λένε οι µεγάλοι πολιτικοί της Γερµανίας: “Το κατοχικό δάνειο δεν πρέπει να πληρωθεί”», πρόσθεσαν.

Έτσι, όπως είπαν, «η ιδέα µας άρεσε τόσο πολύ και αποφασίσαµε να κάνουµε κάτι παρόµοιο. Δεν µας ενδιαφέρει το ακριβές ποσό και τα νούµερα, αλλά ο συµβολικός χαρακτήρας της προσωπικής υποχρέωσης για τις πολεµικές αποζηµιώσεις. Θέλουµε, όπως ο Ludwig Ζaccharo και η Nina Lange να δείξουµε ότι η Γερµανία ακόµα και 70 χρόνια µετά τον πόλεµο, δεν πρέπει να αποφύγει να πληρώσει το δάνειο. Στον Τύπο διαβάσαµε, ότι το κατοχικό δάνειο του 1942 έχει τώρα µια αξία, µε τόκους κλπ, ανάµεσα σε 8.000.000.000 € και 12.000.000.000€. Αν υποθέσουµε ότι η Γερµανία έχει περίπου 82.000.000 κατοίκους και το κατοχικό δάνειο έχει αξία 12.000.000.000 €, τότε θα πρέπει να δώσει ο κάθε πολίτης περίπου 150 €».

«Εµείς ερχόµαστε πάνω από 30 χρόνια στα Πιτσίδια και δεν απολαµβάνουµε µόνο την πανέµορφη φύση, αλλά και την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων των Πιτσιδίων προς τους Γερµανούς, παρ’ όλο το απίστευτο παρελθόν της Γερµανίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Για αυτό έδωσε ο καθένας µας 150 € δηλαδή 300 € για υποστήριξη των άπορων κατοίκων των Πιτσιδίων», κατέληξε το ζευγάρι των Γερμανών.

Ετσι, το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, η Ιllο Mechlinski-Gerwinn και ο Gerhard Gerwinn συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πιτσιδίων κ. Δημήτρη Καρανδινό και του επέδωσαν το ποσό των 300 €.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, ο Ludwig Zacaro και η Nina Lahge, κατέθεσαν στην κοινωφελή οργάνωση «Η Πύλη του Πολιτισμού» στο Ναύπλιο το ποσό των 875 ευρώ, για κοινωφελές έργο.