current views are: 1

9 Απριλίου 2015
Δημοσίευση13:17

Μετ’ εμποδίων η έξοδος του Πάσχα – Κλειστοί δρόμοι και λιμάνια λόγω κακοκαιρίας

Οι κάτοικοι της Αθήνας βγήκαν από τα σπίτια τους και αντίκρισαν ένα… χριστουγεννιάτικο σκηνικό ενόψει Πάσχα. 

Δημοσίευση 13:17’
αρθρο-newpost

Οι κάτοικοι της Αθήνας βγήκαν από τα σπίτια τους και αντίκρισαν ένα… χριστουγεννιάτικο σκηνικό ενόψει Πάσχα. 

Οι κάτοικοι της Αθήνας βγήκαν σήμερα από τα σπίτια τους και αντίκρισαν ένα… χριστουγεννιάτικο σκηνικό ενόψει Πάσχα, ενώ οι εκδρομείς που αποφάσισαν να αφήσουν τις μεγάλες πόλεις αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.

Παιδιά και μεγάλοι έπαιξαν χιονοπόλεμο στην Πάρνηθα ενώ επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με βροχές, χιόνια στα ορεινά, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους. Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ μέχρι το καζίνο.

Προβλήματα για τους εκδρομείς

Στα λιμάνια είναι δεμένα σήμερα τα περισσότερα πλοία, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Ειδικότερα, από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται από το μεσημέρι τα δρομολόγια των πλοίων για Κρήτη- Κυκλάδες- Δωδεκάνησα

Τα δρομολόγια της εταιρείας Blue Star Ferries διακόπτονται μέχρι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.  Στο λιμάνι της Ραφήνας το απαγορευτικό απόπλου ισχύει από τις 5.30 το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης. 

Το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου. Χθες, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά για διάφορα νησιά του Αιγαίου 17.828 επιβάτες με 17 δρομολόγια πλοίων, ενώ πέρυσι 16.892 πέρυσι.

Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν χτες 9 δρομολόγια πλοίων ενώ αναχώρησαν 3.396 επιβάτες ενώ πέρυσι 4.330. Από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν χθες 5 δρομολόγια και αναχώρησαν 1045 επιβάτες.

Την ίδια ώρα, κλειστοί δρόμοι λόγω ζημιών από τη βροχόπτωση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Πελοπόννησο και κίνηση μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι το σκηνικό στους δρόμους ενόψει μάλιστα του κύματος εξόδου των εκδρομέων.

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού και στην Κρήτη, όπου το πρωί έριξε ακόμη και χαλάζι μέσα στην πόλη, ενώ από χθες το βράδυ επικρατούσαν έντονες καταιγίδες και σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές.

Στην Βόρεια Ελλάδα τα χιονοδρομικά κέντρα έχουν γεμίζει φρέσκο χιόνι και οι θερμοκρασίες είναι… πολικές.

Μ. Σάββατο

Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το πρωί αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Σχετικά με την θρμοκρασία, σε άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Κυριακή του Πάσχα 

Ο καιρός ανήμερα του Πάσχα θα είναι γενικά αίθριος με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πέσουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία γενική θα σημειώσει άνοδο.

Δευτέρα του Πάσχα 

Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Οι άνεμοιστα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Για την θερμοκρασία, η ίδια χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη του Πάσχα

Αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι, δυτικοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κλειστοί δρόμοι

Κλειστοί είναι αρκετοί δρόμοι λόγω ζημιών από τη βροχόπτωση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και η κίνηση μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αναλυτικά διακοπή της κυκλοφορίας έχουμε:

  • Η Σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Ειδομένης, στην περιοχή Γέφυρας, διεκόπη από τη διάβρωση του εδάφους και φθορές από τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας.

  • ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

  • Oι διαβάσεις στις περιοχές: Ποντικόρεμα, Έβρενος – Ιάσιο, Αετοκορυφή – Διώνη, διεκόπησαν από υπερχείλιση υδάτων.

  • Επ. Ο. Καλλυντηρίου – Οργάνης, διεκόπη από υπερχείλιση υδάτων. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

  • Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

  • Η σιδηροδρομική γραμμή, από όρια Αλεξανδρούπολης έως Ορμένιο, διεκόπη από υπερχείλιση υδάτων. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης από συνεργεία του ΟΣΕ.

  • Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

  • Επ. Ο. Οχυρού – Περιθωρίου, διεκόπη από συσσώρευση υδάτων.

  • ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  • Δ. Α. ΣΕΡΡΩΝ

  • Γέφυρα Λυγαριάς, διακοπή κυκλοφορίας, από υπερχείλιση του ποταμού Στρυμόνα.

  • ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  • Δ.A. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  • Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο έως 30ο χλμ., διακοπή κυκλοφορίας, συνεπεία κατολίσθησης, στο 20οχλμ.

  • Δ.A. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

  • Επ. Ο. Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής (μέσω Κορομηλιάς), διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων (άνω των 12 τόνων).

  • ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  • Δ.A. ΛΑΡΙΣΑΣ

  • Επ. Ο. Αμπελώνα – Δελερίων, στο 3Ο χλμ. , διακοπή κυκλοφορίας, από υπερχείλιση του ποταμού Τιταρήσιου. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

  • ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

  • Δ.A. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

  • Επ. Ο. Ποταμιάς – Λιαντίνας, στο 2Ο χλμ., διεκόπη η κυκλοφορία, από καθίζηση του οδοστρώματος. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.


σχετικα αρθρα