Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής καυσίμων από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αλίαρτο, με πρωταγωνιστή έναν 49χρονο συνταξιούχο.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος είχε παρέμβει, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2014, στον αγωγό που διέρχεται υπόγεια από την αυλή, «αρπάζοντας» καύσιμα.

Συγκεκριμένα, είχε σκάψει το έδαφος, είχε τρυπήσει και δημιουργήσει σπείρωμα στον αγωγό και τοποθετώντας κατάλληλη κατασκευή, αντλούσε και μετάγγιζε καύσιμα, τα οποία με πρόσμιξη κοινού πετρελαίου, ήταν κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν σε λέβητες και κινητήρες πετρελαίου κίνησης.

Σε βάρος του συνταξιούχου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβαση νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνεχίζονται προκειμένου να πιστοποιηθεί η ποσότητα των κλεμμένων καυσίμων και να διαπιστωθεί η ανάλογη οικονομική ζημιά, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 49χρονου και στη διάπραξη άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα στάδια της έρευνας υπήρξε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβων.