Είχαν… αδυναμία στα  χρυσαφικά τέσσερις διαρρήκτες  στο Ηράκλειο που έκλεψαν από σπίτι κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ.

Οι τέσσερις νεαροί ηλικίας από 17 έως 23 χρόνων, τη Μεγάλη Πέμπτη «άνοιξαν» το σπίτι μίας 67χρονης στο Ηράκλειο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί άρπαξαν ό,τι… γυάλιζε.

Η γυναίκα, μόλις αντιλήφθηκε την κλοπή έκανε καταγγελία στην αστυνομία η οποία ξεκίνησε αμέσως την έρευνα, συλλέγοντας αποτυπώματα και άλλα στοιχεία από τους χώρους του σπιτιού.

Όπως μεταδίδει το Cretapost.gr, λίγη ώρα αργότερα, η παρέα των νεαρών κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να την σταματούν για έλεγχο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι νεαροί για τις διαρρήξεις. Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη παρέα είχε εισέλθει στο σπίτι της 67χρονης και της είχε κλέψει τα κοσμήματα ενώ προέκυψε ότι είχε προσπαθήσει να «ανοίξει» άλλο ένα σπίτι ενός 57χρονου αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη κι έγινε… καπνός.

Και οι τέσσερις νεαροί άνδρες συνελήφθησαν από τις αρχές ενώ στα κρατητήρια οδηγήθηκε και η μητέρα του 17χρονου, 37χρόνων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.