Παρά την κακοκαιρία που πλήττει την χώρα οι εκδρομείς εγκαταλείπουν την Αθήνα για τις διακοπές του Πάσχα.

Από νωρίς το πρωί πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας 36.000 αυτοκίνητα ενώ από τα διόδια των Αφιδνών έχουν περάσει μέχρι στιγμής 35.000 ΙΧ.

Αυξημένη είναι η κίνηση στους οδικούς άξονες της Βορείου Ελλάδος. 

Η κυκλοφορία στα εθνικά οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, την Καβάλα, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική εξελίσσεται -μέχρι αυτήν την ώρα- ομαλά, ενώ ο καιρός φαίνεται ότι είναι σύμμαχος των εκδρομέων.

Λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων, η Τροχαία Θεσσαλονίκης λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα, με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους και εισόδου της πόλης.

Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες καθιστούν αναγκαίες τις αντιολισθητικές αλυσίδες από και προς τα Καλάβρυτα, αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής λόγω του χιονιού.

Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακές οδούς Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου - Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, Διακοπτού - Καλαβρύτων, μέσω της ιεράς μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Λουσών και Ακράτας – Ζαρούχλας.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στους επαρχιακούς δρόμους, που οδηγούν προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Μετά τις 18:00 η άρση του απαγορευτικού

Στο μεταξύ, μετά τις 9 το βράδυ θα αρχίσει από το λιμάνι του Πειραιά η αναχώρηση των πλοίων για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό ενώ ήδη από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου οι αναχωρήσεις των πλοίων γίνονται κανονικά.

Μετά τις 10 το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσει και από το λιμάνι της Σύρου για την Ικαρία το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» με 429 επιβάτες.

Πολλές από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση έχουν προγραμματίσει για αύριο έκτακτα δρομολόγια.

Ήδη η Blue Star έχει προγραμματιστεί για αύριο ένα έκτακτο δρομολόγιο για Κυκλάδες.