Σε επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά προχώρησε σήμερα η ΓΕΝΟΠ, με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του για τη ΔΕΗ. «Ο κ. Σαμαράς ως γνήσιος εκφραστής των πραγματικών τσιφλικάδων πρότεινε να ιδιωτικοποιηθεί το φιλέτο της ΔΕΗ ορυχεία, παραγωγή και εμπορία, δηλαδή εκεί που είναι τα λεφτά και τα δίκτυα που δεν υπάρχει κέρδος να μείνουν στο κορόιδο τη ΔΕΗ», αναφέρει η Ομοσπονδία, και προσθέτει:

«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εν αντιθέσει με τον κύριο Σαμαρά, με το ηθικό ανάστημα του συνδικάτου που δεν θυμήθηκε ξαφνικά σήμερα τον καταναλωτή, τον φτωχό και τον άνεργο (κάτι που με μια ματιά στην ιστοσελίδα μας αποδεικνύεται περίτρανα) γιατί οι δράσεις μας είναι εκατοντάδες αποκλειστικά για τους φτωχούς συνανθρώπους μας και τους ανέργους, ξεκαθαρίζει ότι όσες πιέσεις και αν ασκηθούν για να ξεπουληθεί η τελευταία επιχείρηση του ελληνικού λαού πρέπει να περάσουν από πάνω μας».


ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ: Αιφνιδιαστήκαμε αρνητικά από την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ

«Αιφνιδιαστήκαμε αρνητικά από την τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο και αναρωτιόμαστε κατά πόσο τα στελέχη που τον συμβουλεύουν είναι έγκυρα και μελετημένα στα θέματα ενεργειακού σχεδιασμού και παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

 Αυτό αναφέρει η ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ σε σημερινή της ανακοίνωση, σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του κ. Α. Σαμαρά για τη ΔΕΗ. Δηλώνει παράλληλα ότι εμμένει στη θέση υπέρ της διατήρησης του 51% της κρατικής συμμετοχής στη ΔΕΗ "για εθνικούς και κοινωνικούς λόγους" και ότι τα δύο κόμματα εξουσίας "άλλα είχαν δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα εφαρμόσουν στο θέμα της ΔΕΗ και τελικά άλλα αποφάσισαν να πράξουν".

 Η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα ταυτιζόμενη πλήρως με την ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, έχει εκφραστεί για την μορφή των επιχειρήσεων στρατηγικού τομέα και εξειδικευμένα για την ΔΕΗ και την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πορεύεται πάντα με ανεξαρτησία σκέψης και χωρίς κηδεμόνες και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει με όραμα και εντιμότητα την αγωνιστική της δράση και καλεί τους πολιτικούς ηγέτες της πατρίδας να μην ενδώσουν στις σειρήνες της ιδιωτικοποίησης και των στρατηγικών επενδυτών διότι αν συμβεί αυτό μόνο δεινά πρόκειται να αποφέρει στη Ελληνική κοινωνία και στον απλό εργαζόμενο στη ΔΕΗ».