current views are: 5

11 Απριλίου 2015
Δημοσίευση19:01

Διεθνές κύκλωμα μετέφερε μετανάστες για 135.000 ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας, για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Δημοσίευση 19:01’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας, για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας, για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη δύο Ελλήνων, ηλικίας 54 και 57 ετών, δύο Ιταλών, ηλικίας 55 και 37 ετών και ενός υπηκόου Τουρκίας, ηλικίας 53 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να μεταφέρουν, μέσω Αστακού, στην Ιταλία 54 μετανάστες, λαμβάνοντας ως αμοιβή περίπου 135.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα που έκαναν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι, οι 54 αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, Σομαλίας, Ιράκ και Ιράν, επιβιβάστηκαν την Μεγάλη Παρασκευή σε φορτηγό στον Ασπρόπυργο Αττικής και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στη θέση Ίχθυκα Αιτωλικού.

Οι δύο Έλληνες και ο 53χρονος υπήκοος Τουρκίας, περίμεναν τους αλλοδαπούς στην περιοχή, προκειμένου να τους μεταφέρουν και να τους κρύψουν στην θέση Ίχθυκα, μέχρι να καταπλεύσει σκάφος από την Ιταλία.

Όταν οι δύο Ιταλοί κατέπλευσαν με το σκάφος στην θαλάσσια περιοχή, εντοπίστηκαν από λιμενικούς του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και συνελήφθησαν.

Στην συνέχεια ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας εντόπισαν σήμερα το πρωί τους 54 αλλοδαπούς, καθώς και τους τρεις άλλους εμπλεκόμενους.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας, αναζητείται ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος μετέφερε τους 54 μετανάστες από τον Ασπρόπυργο, ενώ αναμένεται να ερευνηθούν τα εννέα κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Επίσης, αξιωματικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου λαμβάνουν καταθέσεις από τους 54 αλλοδαπούς, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος διακίνησης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέλη του κυκλώματος φέρονται να προσέγγισαν τους μετανάστες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αφού τους υποσχέθηκαν πως θα τους μεταφέρουν στην Ιταλία, ζήτησαν και πήραν από τον κάθε ένα, περίπου 2.500 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο οι πέντε συλληφθέντες να εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις διακίνησης μεταναστών, από τα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας, προς της Ιταλία.

Όσον αφορά τους 54 μετανάστες, βρίσκονται προς το παρόν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι.


σχετικα αρθρα