Αρχικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα, όμως στη σταδιακά η ηλιοφάνεια θα δώσει τη θέση της στις νεφώσεις και τις πρόσκαιρες βροχές.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα αναμένονται παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, και στα βόρεια του νομού πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος αρχικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ παροδικές αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ παροδικές αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη

Την Τρίτη του Πάσχα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά και τη νύχτα και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από αργά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.