Ότι θα παραμείνουν στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ εκφράζουν με κείμενό τους οι καταληψίες, μετά τις εκκλήσεις των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου προς τον πρωθυπουργό για παρέμβαση ώστε να λήξει η κατάληψη.

Οι καταληψίες κοινοποίησαν βίντεο για να καταδείξουν ότι οι χώροι της πρυτανείας δεν έχουν υποστεί απολύτως καμία ζημιά. Από το πρωί οργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα Προπύλαια.

Στο κείμενό τους, οι καταληψίες δηλώνουν ότι συνεχίζουν την κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, επιτίθενται στον πρύτανη του ΕΚΠΑ. Την ίδια ώρα, έκκληση στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων να συμβάλουν ώστε να λήξει η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ απευθύνουν οι πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος, εκφράζοντας τον φόβο τους για απώλεια ανθρώπινων ζωών μέσα στο ιστορικό κτίριο.

Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται υπό κατάληψη εδώ και 16 ημέρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από το υπό κατάληψη κτίριο, από χτες το βράδυ έχουν κάνει πιο αυστηρό τον έλεγχο, εμποδίζουν την είσοδο νέων ατόμων στην πρυτανεία, ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές όσων βγαίνουν από το κτίριο. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 συλλήψεις, πρόκειται για δέκα Έλληνες, δύο Αλγερινούς, δύο Αφγανούς και έναν Πολωνό για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα για ναρκωτικά.

Τουλάχιστον 25 προσαγωγές έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ χθες το βράδυ. Τα άτομα θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα.