current views are: 2

14 Απριλίου 2015
Δημοσίευση08:16

Την Τετάρτη ο διάλογος για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις

Αρχίζει αύριο, Τετάρτη, η συζήτηση για τα εργασιακά, με τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό να βρίσκονται στο τραπέζι.

Δημοσίευση 08:16’
αρθρο-newpost

Αρχίζει αύριο, Τετάρτη, η συζήτηση για τα εργασιακά, με τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό να βρίσκονται στο τραπέζι.

Αρχίζει αύριο, Τετάρτη, η συζήτηση για τα εργασιακά, με τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό να βρίσκονται στο τραπέζι.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, θα συναντηθεί με τους εργοδοτικούς και εργατικούς φορείς (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ), με αντικείμενο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας. 

Ο κ. Σκουρλέτης, με τον διάλογο αυτό αναζητεί τη συγκατάθεση εργοδοτών και εργαζομένων στο σχέδιο επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα προ του Μνημονίου επίπεδα, παρόλο που οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν πως δεν θα πρέπει να επέλθουν αλλαγές στα εργασιακά και στις κατώτατες αμοιβές.

Στην επιστολή του προς τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων, στις 7 Απριλίου, ο υπουργός Εργασίας προαναγγέλλει, την αύξηση από την 1η Οκτωβρίου κατά 10,91% των κατώτατων αμοιβών και την άρση των μισθολογικών διακρίσεων με βάση την ηλικία των εργαζομένων. 

Στόχος του υπουργείου είναι «η σταδιακή επαναφορά έως τον Ιούλιο του 2016, του γενικού κατώτατου μισθού στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2012», στα 751 ευρώ μεικτά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις που είναι ήδη έτοιμο δεν θα περιλαμβάνει τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού και η σχετική ρύθμιση θα γίνει με άλλο νομοσχέδιο.

Παράλληλα, με τον νέο νόμο, επαναφέρονται οι αρμοδιότητες του Οργανισμού Μεσολάβησης και της Διαιτησίας, (ΟΜΕΔ) και παρέχεται η δυνατότητα της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, όταν το ένα μέρος αρνείται την μεσολάβηση ή απορρίπτει την μεσολαβητική πρόταση.

Επεκτείνεται επίσης, η αρμοδιότητα της διαιτησίας επί του συνόλου της κρινόμενης συλλογικής διαφοράς και παρέχεται η δυνατότητα της επαναδιατύπωσης της πρότασης του μεσολαβητή και η αναζήτηση συγκλίσεων για την οριστική μεσολαβητική πρόταση.

Καταργείται ακόμη, ο δεύτερος βαθμός διαιτησίας και δικαστικού ελέγχου της διαιτητικής απόφασης με τον δικαστικό έλεγχο να παραμένει σε πρώτο βαθμό μόνο ως προς τη νομιμότητα της διαιτητικής διαδικασίας. Σημαντικές αλλαγές προωθούνται στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπου επανέρχονται οι αυξήσεις των επιδομάτων πολυετίας και των ωριμάνσεων, και επαναφέρεται η πλήρης μετενέργεια των κανονιστικών όρων των συλλογικών συμβάσεων έξι μήνες μετά από τη λήξη τους, με δυνατότητα παράτασής της σε περίπτωση προσφυγής στον ΟΜΕΔ.

Σημαντικές αλλαγές προωθούνται και στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπου επανέρχονται οι αυξήσεις των επιδομάτων πολυετίας και των ωριμάνσεων, και επαναφέρεται η πλήρης μετενέργεια των κανονιστικών όρων των συλλογικών συμβάσεων έξι μήνες μετά από τη λήξη τους, με δυνατότητα παράτασής της σε περίπτωση προσφυγής στον ΟΜΕΔ. 

Εισάγεται η υποχρέωση των διαπραγματευόμενων μερών για κωδικοποίηση των όρων προηγούμενων όρων συλλογικών συμβάσεων και διαιτητικών αποφάσεων στο περιεχόμενο των νέων συλλογικών ρυθμίσεων, προκειμένου αυτές να διατηρηθούν σε ισχύ.

Ακόμη, καθιερώνεται η υποχρέωση των εργοδοτικών οργανώσεων για διαπραγμάτευση και αίρεται η αναστολή της δυνατότητας επέκτασης των κλαδικών και ομοιεπαγγελματικών συμβάσεων όταν υπογράφονται από εργοδοτικές οργανώσεις που τα μέλη τους απασχολούν την πλειοψηφία των εργαζόμενων στον κλάδο. Επαναφέρεται τέλος η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τους εργαζόμενους σε περίπτωση συρροής των συλλογικών συμβάσεων και θεσμοθετείται η συλλογική διαπραγμάτευση και σε επίπεδο ομίλων επιχειρήσεων. 

Τι λένε οι εργοδότες

Ποια είναι, όμως η θέση των εργοδοτών; Ηδη ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών με επιστολή του προς τον υπουργό προειδοποίησε για τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων αν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.

Αντίθετη θέση έχει λάβει και ο ΣΕΒ ο οποίος εκτιμά ότι πολλοί κλάδοι δεν αντέχουν την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ έχει ζητήσει η επαναφορά να γίνει σε βάθος τριετίας και όχι διετίας.

Η επίσημη και ακριβής καταγραφή των θέσεων όλων των πλευρών αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης. 


σχετικα αρθρα