Απέρριψε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου τις αιτήσεις των Γερμανών υπηκόων Ρόλαντ Κοχ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Ρούντολφ Βόλφγκανγκ και Λούντβιχ Αντον Χαϊνριχ Γιάσπερ, που ζητούσαν να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη για την υπόθεση της Siemens συνολικά 64 άτομα, μεταξύ των οποίων και 13 Γερμανοί.

Οι τέσσερις Γερμανοί, κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Siemens, ζητούσαν να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, υποσηρίζοντας ότι:

α) το επίμαχο βούλευμα πάσχει από έλλειψη επαρκούς και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας 
β) δεν έλαβαν γνώση της προηγηθείσας εισαγγελικής πρότασης μεταφρασμένης στην γλώσσα τους και 
γ) υπήρξε παραβίαση του δεδικασμένου και της αρχής της μη αυτοενοχοποίησης, καθώς ελήφθησαν υπόψη καταθέσεις που είχαν δοθεί κατά το παρελθόν στην Γερμανία, με αποτέλεσμα να επέρχεται ακυρότητα της διαδικασίας.

Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση, υποστηρίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι δεν συντρέχει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, λόγω μη μετάφρασης της εισαγγελικής πρότασης στα Γερμανικά, καθώς είχαν λάβει γνώση του περιεχομένου της οι συνήγοροι των τεσσάρων Γερμανών.

Ο κ. Βουλιτώτης επισημαίνει, τέλος, ότι το επίμαχο βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, αλλά δεν παραβιάζεται και το δεδικασμένο, όπως υποστηρίζουν οι τέσσερις.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Μάρτιο, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, παραπέμφθηκαν στο εδώλιο για την υπόθεση της Siemens συνολικά 64 άτομα, προκειμένου να δικαστούν για τη «σύμβαση 8002», που αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Μεταξύ των 64 παραπέμφθηκαν σε δίκη οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί, πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Οι εμπλεκόμενοι είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, με τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, καθώς και της συνέργειας στις πράξεις αυτές.