current views are: 3

15 Απριλίου 2015
Δημοσίευση09:00

Ένταση στο υπουργείο Εργασίας- Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ διέκοψαν τη συνάντηση Σκουρλέτη

Ένταση προκλήθηκε την ώρα της συνάντησης του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη με τους κοινωνικούς εταίρους για το νομοσχέδιο που αφορά τα εργασιακά.

Δημοσίευση 09:00’
αρθρο-newpost

Ένταση προκλήθηκε την ώρα της συνάντησης του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη με τους κοινωνικούς εταίρους για το νομοσχέδιο που αφορά τα εργασιακά.

Ένταση προκλήθηκε κατά την συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη με τους κοινωνικούς εταίρους καθώς σε εξέλιξη είναι η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τα εργασιακά.

Η αναστάτωση προκλήθηκε όταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στον χώρο της συνάντησης και άφησαν χαρτιά με συνθήματα χαρακτηρίζοντας τον διάλογο προσχηματικό.

Ο υπουργός βγήκε από την αίθουσα και έκανε δηλώσεις για το επεισόδιο και η συνάντηση συνεχίστηκε. Έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιείται συγκέντρωση από ομοσπονδίες εργατοϋπαλλήλων.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ πάντως ζητούν την άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

«Η σημερινή κινητοποίηση είναι παρέμβαση-καταγγελία των ταξικών συνδικάτων απέναντι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για τον σημερινό διάλογο, που είναι για εμάς διάλογος-απάτη με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Παπαγεωργίου.

Το υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνδικαλιστές

«κ. Υπουργέ

Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα τους έχουν ένα πάγιο και αδιαπραγμάτευτο αίτημα:

Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ με νόμο ΤΩΡΑ.

Κάθε άλλη μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης εξυπηρετεί τους εργοδότες που αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο για να κρατούν στον πάτο μισθούς και δικαιώματα. Αυτό το σκοπό έχει η σημερινή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων και γι’ αυτό την καταδικάζουμε.

Την παραπομπή άλλωστε τέτοιων ζητημάτων στον «κοινωνικό διάλογο» την έχουμε ζήσει την τελευταία 20ετία σε όλες τις παραλλαγές. Τα καταστροφικά αποτελέσματα τα έχουμε βιώσει σε κάθε πλευρά της ζωής της εργατικής οικογένειας. Από την εξέλιξη των εργασιακών σχέσεων μέχρι τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Από τις περικοπές σε υγεία, παιδεία, πρόνοια μέχρι τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Το κλίμα αναμονής που επιχειρείτε να καλλιεργήσετε με τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητο γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε χρόνο, ούτε χρήμα. Αντίθετα και πείρα έχουν και μνήμη. Αυτά που με βάρβαρο τρόπο τους επιβλήθηκαν στα 5 χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, δεν αφήνουν περιθώρια για υπομονή και αντοχή.

Με επιμονή και οργάνωση θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποκατασταθούν οι τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί το εργατικό εισόδημα τα χρόνια της κρίσης.

Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης (δουλεμπορικά, μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία) και οι ατομικές συμβάσεις που κυριαρχούν, υπονομεύουν τον κατώτατο μισθό. Η κατάργηση όλων αυτών των μορφών, η πλήρης και σταθερή δουλειά αποτελούν αιτήματα των εργαζομένων.

Θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια να στείλετε στις καλένδες τα ψίχουλα που από σήμερα συζητούνται σε έναν ψευτοδιάλογο , με –δήθεν- κόκκινες γραμμές.

Μόνο λύση είναι η άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και των Συλλογικών Συμβάσεων ΤΩΡΑ με νόμο.

Ο αγώνας για το ξήλωμα ολόκληρου του αντεργατικού οπλοστασίου και την ικανοποίηση των εργατικών-λαϊκών αναγκών θα είναι συνεχής και κλιμακούμενος.

Οι Ομοσπονδίες : Οικοδόμων, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Μισθωτών Τύπου – Χάρτου, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Φαρμάκου, Συνταξιούχων ΙΚΑ,

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου

Τα Συνδικάτα : Οικοδόμων, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας– Ιματισμού – Δέρματος, ΠΕΜΕΝ, “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας, Ένωση Λογιστών Ελεγκτών, Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, Ηλεκτροτεχνιτών, Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής, Ιδιωτικές Κλινικές, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος».


σχετικα αρθρα