Αυξημένη είναι η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας από την διαδήλωση χιλιάδων εργαζομένων στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής που έφτασαν σήμερα με κομβόι στην Αθήνα.

Νωρίτερα κυκλοφοριακό κομφούζιο είχε επικρατήσει τόσο στη Μεσογείων όσο και στην Κατεχάκη και τη λεωφόρο Κηφισίας στην κάθοδο από το ύψος του Φάρο Ψυχικού έως Κατεχάκη.

Λόγω της συγκέντρωσης στην Μεσογείων, έγινε εκτροπή κυκλοφορίας οχημάτων από την κάθοδο της Μεσογείων στη Λ. Δημοκρατίας και από την άνοδο στην οδό Μιχαλακοπούλου. Αυτή την ώρα, κλειστή είναι η Βασιλίσσης Σοφίας.

Πρωτοφανής συμμετοχή- Θέλουν δέσμευση του Τσίπρα

Οι μεταλλωρύχοι από τις Σκουριές έχουν καθολική συμμετοχή στην πορεία. Πρόκειται για πάνω από 5.000 άτομα που κατευθύνονται στο υπουργείο Ανάπτυξης. Στη συνέχεια θα διαδηλώσουν έξω από την Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου για τον Αλέξη Τσίπρα από τον οποίο θέλουν προσωπική δέσμευση για την διατήρηση των εργασιακών τους θέσεων.

Συνολικά 82 λεωφορεία πάνω από 4.000 μεταλλωρύχοι έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στα διόδια των Αφιδνών από τις Σκουριές Χαλκιδικής, από όπου και ξεκίνησαν την Τετάρτη, ενώ οι υπόλοιποι διαδηλωτές έφτασαν είτε με ΙΧ είτε με αεροπλάνο.

«Είμαστε εργάτες και όχι τρομοκράτες», φωνάζουν οι διαδηλωτές.