Την αυτοκτονία μιας ανήλικης, και τον εντοπισμό δύο ανήλικων κοριτσιών, για τα οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση πέτυχε σε έρευνές της η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε συνεργασία με τα τοπικά αστυνομικά τμήματα, τα ανήλικα κορίτσια εντοπίστηκαν εγκαίρως και στις τρεις περιπτώσεις και διασφαλίστηκε η σωματική τους ακεραιότητα.

Την απέτρεψαν από την αυτοκτονία στο παρά πέντε

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, απέτρεψε άλλη μία περίπτωση αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε από ανήλικη 15χρονη μέσω διαδικτύου. Μια κοπέλα ειδοποίησε στο Cyber Alert ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με την 15χρονη στο Facebook, της είπε ότι θα αυτοκτονήσει.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της κοπέλας και ενημερώθηκε αμέσως το τοπικό αστυνομικό τμήμα, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό της. Η 15χρονη εντοπίστηκε ευτυχώς εγκαίρως.

Όσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση, το «Cyber Alert» ενημερώθηκε ότι 15χρονη είχε απομακρυνθεί από την οικία της από την προηγούμενη ημέρα προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοούνταν.

Άμεσα, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έψαξαν τον υπολογιστή της και τον λογαριασμό της στο Facebook. Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε και ταυτοποιήθηκε το σημείο διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσε η 15χρονη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν.

H υπόθεση είχε αίσια κατάληξη και η ανήλικη εντοπίστηκε εγκαίρως το ίδιο απόγευμα και παραδόθηκε στους γονείς της. 

Στην τρίτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε  προκειμένου να συνδράμει στον εντοπισμό 14χρονης ανήλικης αλλοδαπής η οποία όπως είχε καταγγελθεί από τους γονείς της, είχε απομακρυνθεί από την οικία της για λόγους αναψυχής και έκτοτε αγνοούνταν.

Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την εντόπισαν μέσω του διαδικτυακού «προφίλ» της ανήλικης και άμεσα εντόπισαν την ανήλικη, καλά στην υγεία της.