Προς το Καλλιμάρμαρο κατευθύνονται οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής έπειτα από τη μαζική πορεία – με τη συμμετοχή πάνω από 5.000 ατόμων- που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής θα επιβιβαστούν στα - 82 συνολικά - πούλμαν, με τα οποία ήρθαν στην Αθήνα. Τα πούλμαν έχουν σταθμεύσει στο πάρκινγκ του κλειστού γηπέδου ταε κβο ντο, στο Παλαιό Φάληρο.

Νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από τη Βουλή, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων δηλώνει αμετακίνητος στο newpost

«Μας εξοργίζει ότι παρά τις τόσες συναντήσεις τόσο με τον κύριο Λαφαζάνη, όσο και με τον κύριο Τσιρώνη, ακόμα δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημά μας», δηλώνει στο newpost o Γιώργος Χατζής, πρόεδρος Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Σκουριών «Αγία Βαρβάρα». «Παίζουν με το μέλλον μας και με το ψωμί μας. Αυτή τη στιγμή διακυβεύονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Δεν θα φύγουμε από την Αθήνα, αν δεν συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό και δεν πάρουμε μια στέρεη απάντηση για το θέμα. Δεν μας δίνει κανείς σημασία και γιαυτό θα το παλέψουμε όσο μπορούμε. Θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων, θα κατασκηνώσουμε έξω από τη βουλή, θα φτάσουμε μέχρι και την απεργία πείνας».

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια που έχουν προγραμματίσει και οι πολέμιοι της εξόρυξης χρυσού. Κατά την έναρξη της διαδήλωσης σημειώθηκε ένταση.