Ισχυρός σεισμός  μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 65,5 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Καρπάθου και 165 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Η δόνηση που είχε παρατεταμένη διάρκεια.

Οι δονήσεις που ακολούθησαν,  σημειώθηκαν στις 21:14 μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, στις 21:21 3,7 Ρίχτερ, στις 21:23 και 21:30 3,4 Ρίχτερ ενώ σημειώθηκαν άλλες δύο δονήσεις μεγέθους 4,2 η κάθε μια στις 21:50 και 21: 52 αντίστοιχα και άλλη μια στις 22:02 με μέγεθος 4,9 ΡίχτερΟ σεισμός ήταν επιφανειακός και για αυτό έγινε έντονα αισθητός. Μάλιστα στην ανατολική Κρήτη, στον Αγ. Νικόλαο, την Σητεία αλλά και στο Ηράκλειο, πολλοί κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στα Δωδεκάνησα

Κυρίως ταρακουνήθηκαν τα νησιά Κάρπαθος και Κάσος που ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο, και αρκετοί κάτοικοι των οποίων βγήκαν στους δρόμους.

Λιγότερo αισθητή έγινε στη Ρόδο και τα άλλα νησιά. Σε κανένα πάντως νησί δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, όπως τονίστηκε και από τον έπαρχο Καρπάθου και Κάσου Γιάννη Μηνατσή.

Πάντως, σε παρέμβασή του στη ΝΕΡΙΤ, ο  διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης εμφανίστηκε καθησυχαστικός. 

«Δεν ανησυχούμε καθόλου. Ξεχάστε το. Είχε καιρό να κάνει σεισμό πάνω από 6 R στην Ελλάδα και αν γινόταν κοντά σε κάποιο αστικό κέντρο, θα είχαμε πρόβλημα. Ευτυχώς δεν έγινε», είπε χαρακτηριστικά.