Επέμβαση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε η Αστυνομία νωρίς το πρωί προκειμένου να απομακρύνει τους αντιεξουσιαστές που είχαν καταλάβει το κτίριο. 

Είκοσι δύο άτομα, τα οποία σχετίζονται με την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, συνέλαβε η αστυνομία σήμερα, ανάμεσά τους και ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, αντιεξουσιαστής γνωστός στις Αρχές για τη δράση του με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 14 καταληψίες της Πρυτανείας, οι οποίοι είχαν προσαχθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, μετά τη σημερινή επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Πρόκειται για επτά Έλληνες, έξι Ελληνίδες και μία υπήκοο Κύπρου. Επίσης, τα ξημερώματα συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, τρεις ημεδαπές και μία υπήκοος Πολωνίας, που σχετίζονταν με την κατάληψη.

Το χρονικό της επέμβασης της ΕΛ.ΑΣ.

Στις 6 το πρωί διμοιρίες αστυνομικών παρατάχθηκαν μπροστά από τις εισόδους του κτιρίου. 

Οι αστυνομικοί έδωσαν ολιγόλεπτη παράταση στους αντεξουσιαστές να βγουν από το κτίριο και στη συνέχεια παρουσία εισαγγελέα και με τη συνδρομή της πυροσβεστικής άρχισε η επιχείρηση. 

Πυροσβέστες και αστυνομικοί έκοψαν τα κάγκελα και άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του κτιρίου και εισήλθαν στο εσωτερικό. 

Άλλοι με τη βοήθεια σκάλας ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Με χειροπέδες στα χέρια απομάκρυναν τουλάχιστον 14 άτομα- 7 άνδρες και 7 κορίτσια- από την Πρυτανεία ενώ έξω από το κτίριο βρέθηκε ομάδα αντιεξουσιαστών που έσπευσαν για συμπαράσταση στους συντρόφους τους. 

Σημειώνεται ότι κατάληψη έληξε, έπειτα από 19 ημέρες και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές φθορές στο εσωτερικό του κτιρίου. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ όπου συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιούν πάνω από 40 άτομα.