Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, σήμερα Σάββατο, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο και να κυμαίνεται σε υψηλή, για την εποχή, επίπεδα.

Βαθμιαία θα σχηματιστούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια, ενώ υπάρχει η πιθανότητα σποραδικών βροχών τη νύχτα στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ τη νύχτα στα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-26 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, θα είναι επίσης αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-24 βαθμούς.

Στη Θράκη και τη Μακεδονία αρχικά ο ουρανός θα είναι καθαρός, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν μπόρες. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 25 βαθμούς. 

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά Ελλάδα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση στο Ιόνιο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 20 με 22 βαθμούς. 

Στην Πελοπόννησο θα επικρατεί ηλιοφάνεια, αλλά στον ουρανό θα υπάρχει ποσότητα αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα δυτικά στους 24 και στην ανατολική στους 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπεται αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Τα θερμόμετρα στη βόρεια Κρήτη θα δείξουν μέχρι και 28 βαθμούς.

 Στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση 5 με 6 και κατά τόπους στις Κυκλάδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 με 24 βαθμούς.