current views are: 1

17 Απριλίου 2015
Δημοσίευση12:17

Θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις οι μεταλλωρύχοι

Θα εξακολουθήσουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταλλωρύχοι. 

Δημοσίευση 12:17’
αρθρο-newpost

Θα εξακολουθήσουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταλλωρύχοι. 

Θα εξακολουθήσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Ετσι τουλάχιστον τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι τους πριν από λίγο στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Οπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, η χθεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων της “Ελληνικός Χρυσός” και κατοίκων της Χαλκιδικής «ήταν μεγάλη σε όγκο και παλμό και ειρηνική παρά τις προκλήσεις», δήλωσαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας ”Αγία Βαρβάρα” Γιώργος Χατζής, ο πρόεδρος του Σωματείου Υπογειτών Μεταλλείων Κασσάνδρας και γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής Χρήστος Ζαφειρούδας και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζομένων.

Η μορφή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Ανάλογα και με τις εξελίξεις, από την ερχόμενη εβδομάδα σχεδιάζεται, όπως ανέφεραν, κατάληψη του υπουργείου Περιβάλλοντος και νέα πορεία αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρξει και ”αποκορύφωμα” τους χωρίς να αποσαφηνιστεί τι εννοείται.

Οι εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων αρνήθηκαν το χαρακτηρισμό «υποκινούμενοι» και ζήτησαν από την κυβέρνηση «να πάρει μια ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα για να πάψει η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή», όπως τονίστηκε.

Ο κ. Ζαφειρούδης μίλησε για έναν έντιμο συμβιβασμό με την κυβέρνηση, ενώ πρότεινε στην κατεύθυνση αυτή να γίνει μια τριμερής συνάντηση κυβέρνησης, εργαζομένων και εταιρείας.


σχετικα αρθρα