Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί του Σαββάτου στην πύλη του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος ειδικευομένων γιατρών, ο οποίος συνεχίζει την επίσχεση εργασίας, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών των τελευταίων 5 μηνών.

Η γενική εφημερία του νοσοκομείου θα ανοίξει αύριο χωρίς τους ειδικευόμενους παθολόγους, χειρουργούς και ορθοπεδικούς, ενώ σε ανακοίνωσή τους προς τη Διοίκηση αναφέρουν ότι «η αυριανή γενική εφημερία είναι επισφαλής και την ευθύνη για την μη ομαλή λειτουργεία του Νοσοκομείου φέρει ακέραια η διοίκηση».

«Ως νέοι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε  πλέον την αδιαφορία της κυβέρνησης και της διοίκησης του Νοσοκομείου στα καίρια προβλήματα που χρονίζουν στην Υγεία. Απαιτούμε άμεση αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, αναγνώριση του νόμιμου δικαιώματος των ρεπό για κάθε μια εφημερία και της άδειας, ενιαίο, καθολικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλο τον λαό με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης – άμεση κατάρτιση καθηκοντολογίου ειδικευομένων» αναφέρουν.