Μετά την μεγάλη συγκέντρωση της Πέμπτης στην Αθήνα και την πορεία που έφτασε μέχρι τη Βουλή, οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Χαλκιδικής βρίσκονται ξανά επί ποδός, ετοιμάζοντας τις επόμενες κινητοποιήσεις τους για να μπορέσουν να διασφαλίσουν την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, η οποία φέρεται να βρίσκεται στον αέρα μετά τους διαρκείς ελέγχους των κλιμακίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Καθώς και η συνάντησή τους με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αρη Αλεξόπουλο την ίδια ημέρα της κινητοποίησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων τους, δεν παρείχε τελικά τίποτε άλλο από γενικές και αόριστες απαντήσεις, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να βρεθούν ξανά σε θέση μάχης για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, πάντως, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρχουν κάποιες πρώτες εξελίξεις στο ζήτημα των Σκουριών, καθώς είναι προγραμματισμένη επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στην περιοχή προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τις διαδικασίες στα μεταλλωρυχεία, με επικεφαλής τον Υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη, οι οποίοι θα βρεθούν εκ νέου απέναντι από τους εργαζόμενους.

Ο Γιώργος Χατζής, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων επιφανείας μεταλλείων Κασσάνδρας, ο οποίος προϊστατο και στη μεγάλη κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας στην πρωτεύουσα, δήλωσε στο newpost για την επόμενη ημέρα της διαμαρτυρίας τους :  «Φυσικά και θα υπάρξει συνέχιση των αγώνων μας και ήδη από την εβδομάδα που μας έρχεται θα κάνουμε συνεδρίαση για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Θα συναντηθούμε προκειμένου να αποφασίσουμε ποια θα είναι η μορφή της κινητοποίησής μας μετά από αυτή την εντυπωσιακή σε παλμό διαμαρτυρία στην Αθήνα και πως θα καταφέρουμε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους. Μας χαροποίησε πολύ η ανταπόκριση του κόσμου στη διαμαρτυρία μας προς την κυβέρνηση και ζητούμε συγγνώμη αν προκαλέσαμε οποιοδήποτε πρόβλημα».  

Μ.Μ.