Νέα υπηρεσία που θα λειτουργεί ως... προπομπός των ΜΑΤ και θα διαχειρίζεται τις διαδηλώσεις ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη η ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Το αίτημα αυτό περιλαμβάνεται στα πολλά αιτήματα στον φάκελο των 40 σελίδων που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του σήμερα στο υπουργείο.

Η νέα υπηρεσία εκτιμάται ότι θα είναι μια ομάδα επιτήρησης διαμεσολάβησης διαδηλώσεων, η οποία θα διαχειρίζεται τις διαδηλώσεις και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις θα επεμβαίνουν τα ΜΑΤ. Οι άνδρες της υπηρεσίας αυτής θα φέρουν γκλοπ, πηλίκιο, ασύρματο, πιστόλι, ελαφρύ αλεξίσφαιρο γιλέκο, ορατά διακριτικά και θα φορούν μπλε στολή.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει συγχώνευση πολλών αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών, όπως της Ομάδας Δέλτα με την ΔΙ.ΑΣ. Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης αναμένεται να έχει άμεσα συναντήσεις με τους πρώην υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Νίκο Δένδια και Γιώργο Φλωρίδη με τους θα ανταλλάξει απόψεις.