Με τα στελέχη της Ομοσπονδίας Εργατουπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) είχε συνάντηση πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της χημικής βιομηχανίας έθεσαν στον υπουργό μια σειρά προβλημάτων που τους απασχολούν με κυριότερο το θέμα της απένταξης πολλών ειδικοτήτων του κλάδου τους από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά(ΒΑΕ).

Άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν η εγκατάλειψη επιχειρήσεων από τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην απασχολούνται και να μη θεωρούνται απολυμένοι και άνεργοι, χάνοντας ασφαλιστικά δικαιώματα και τις σχετικές πρόνοιες υπέρ των ανέργων.

'Αλλο θέμα που έθεσαν ήταν η αθρόα εξάπλωση των εργολαβιών με κατώτατες αποδοχές, αλλά και η συτηματική,πολύμορφη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας εκφράστηκε θετικά απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις κατώτατες αποδοχές.

Από την πλευρά του ο υπούργός Εργασίας διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι η ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης ενώ επίσης τους ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται μέτρα ώστε να παταχθεί το ιδιότυπο καθεστώς ''ομηρίας'' στο οποίο περιέρχονται πολλοί εργαζόμενοι χάνοντας τα δικαιώματα τόσο των εργαζομένων όσο και των ανέργων.