current views are: 1

20 Απριλίου 2015
Δημοσίευση16:56

Ρόδος: Συνελήφθησαν οι δουλέμποροι – Στους 90 οι διασωθέντες μετανάστες

Συνολικά σε 90 ανέρχονται οι διασωθέντες μετανάστες από την προσάραξη ιστιοφόρου στη Ρόδο, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Δημοσίευση 16:56’
αρθρο-newpost

Συνολικά σε 90 ανέρχονται οι διασωθέντες μετανάστες από την προσάραξη ιστιοφόρου στη Ρόδο, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Συνολικά σε 90 ανέρχονται οι διασωθέντες μετανάστες από την προσάραξη ιστιοφόρου στη Ρόδο, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.Ταυτόχρονα οι αρχές αναγνώρισαν τους δύο 26χρονους δουλέμπορους και τους συνέλαβαν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», οι δύο δουλέμποροι παρίσταναν τους μετανάστες και εκρατούντο μαζί με άλλους στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.

Από την προανάκριση, αναγνωρίσθηκαν θύματα αυτής της τραγωδίας και από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν αναλάβει τη μεταφορά των μεταναστών από το Φετιγέ της Τουρκίας στη Ρόδο.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγούν αύριο, Τρίτη, ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σημειώνεται ότι οι μετανάστες είχαν ενημερώσει αρχικά τους Λιμενικούς ότι τη μεταφορά τους την είχε αναλάβει Τούρκος δουλέμπορος, ο οποίος εγκατέλειψε το σαπιοκάραβο με την βοηθητική λέμβο.

Την ίδια ώρα, διασώθηκαν 62 άνδρες, 22 γυναίκες και έξι παιδιά, ενώ ακόμη τρία άτομα σκοτώθηκαν (ένας άνδρας, μία γυναίκα, ένα παιδί). Οι 27 εξ αυτών περισυνελέγησαν με συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν το ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε, οι περισσότεροι από τους μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό (σ.σ. πιθανότατα επέβαιναν 93) έπεσαν στη θάλασσα για να βγουν μόνοι τους στη ξηρά

Ορισμένοι απ’ αυτών φορούσαν σωσίβια. Λιμενικοί μαζί με κατοίκους της περιοχής όταν τους αντίκρισαν έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να διασώσουν όσα άτομα μπορούσαν, καθώς πολλά από αυτά δεν ήξεραν να κολυμπούν και καλούσαν σε βοήθεια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από πιο σημείο είχε ξεκινήσει το δουλεμπορικό σκάφος και αν μέσα σε αυτό υπήρχαν δουλέμποροι.

Οι έρευνες στο σημείο όπου έγινε η προσάραξη του ιστιοφόρου συνεχίζονται από ιδιώτες δύτες και πλωτό του Λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών, ενώ αποχώρησε το ελικόπτερο που συμμετείχε σε αυτές.


σχετικα αρθρα