Δύο ακόμα αυτοκτονίες κατάφερε να αποτρέψει την τελευταία στιγμή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω του Cyber Alert.

H μία περίπτωση αφορά σε μια 13χρονηπου έγραψε ότι θέλει να αυτοκτονήσει στο Facebook και η άλλη σε έναν 39χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε τη στιγμή που κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια του «cyber alert», σε συνεργασία με τα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε χθες το απόγευμα για τις δύο περιπτώσεις.

 Άμεσα, έγινε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν οι χρήστες- επίδοξοι αυτόχειρες.

Σχετικά με την 13χρονη, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν και εντόπισαν μέσω Facebook την ανήλικη και άμεσα ειδοποίησαν το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, για να μπουν στο σπίτι της κοπέλας. Ευτυχώς εντοπίστηκε εγκαίρως η 13χρονη και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών, διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

 Ως προς τη δεύτερη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «cyber alert» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε από μια γυναίκα υπήκοο Σερβίας, η οποία επικοινώνησε από τη χώρα της, και είπε στους αστυνομικούς ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον 39χρονο Έλληνα, εκείνος της εξέφρασε την επιθυμία του να αυτοκτονήσει.

 Άμεσα, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν εέρευνα των στοιχείων και δεδομένων του χρήστη που εκδήλωσε την πρόθεση, μέσω κινητού τηλεφώνου, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του. Από την έρευνα, καθώς και από την επικοινωνία με αρμοδίους παρόχους τηλεπικοινωνιών, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε ο 39χρονος χρήστης του κινητού τηλεφώνου και εξακριβώθηκε γεωγραφικά το σημείο που βρισκόταν.

 Στη συνέχεια, σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος εκδόθηκαν επιστάμενες αναζητήσεις και ο 39χρονος εντοπίστηκε τη στιγμή που κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα χαπιών!

 Άμεσα, μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ, στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα του παρέχεται και η κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη.