Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κοινή συνεδρίαση της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος με αφορμή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επεβλήθη από την κυβέρνηση σε Δήμους και Περιφέρειες.

Μετά από την έντονη σε αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από την πλευρά των δημάρχων συνεδρίαση της ΚΕΔΕ πριν από μερικές ώρες, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, όσο και αυτή της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος που ακολούθησε, τα στελέχη των δύο Ενώσεων συνασπίζονται τώρα  προκειμένου να βρουν κοινή γραμμή δράσης για το ζήτημα, ενώ, όπως ακούστηκε και στις δύο συνεδριάσεις απειλούν να...φτάσουν και μέχρι το Συμβουλιο Επικρατείας προκειμένου να δικαιωθούν. 

Λίγο πριν ο Πρόεδρος της ´Ενωσης Περιφερειών κ. Κώστας Αγοραστός είχε δηλώσει : "Στις κρίσιμες αυτές ώρες για τον τόπο και την εθνική μας οικονομία πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Την πατρίδα αυτη την έχουμε όλοι μαζι ως Ελληνίδες και Έλληνες. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είμαστε ο στυλοβάτης της αναπτυξιακής προσπάθειας. Θα εξετάσουμε από κοινού με την ΚΕΔΕ τους τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί". 

Εν τω μεταξύ αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τελικά στη βουλή η συζήτηση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου.