Νομικά θα επιλυθεί το ζήτημα των διοικητών των νοσοκομείων που αρνούνται να παραιτηθούν, όπως τους έχει ζητήσει με έγγραφό του ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ  το υπουργείο Υγείας θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, προκειμένου να επιλύσει με «ανώδυνο», οικονομικά, τρόπο το ζήτημα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ. 

Ο υπουργός τους καλεί να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους έως τις 30 Απριλίου, και έως σήμερα έχουν ανταποκριθεί ελάχιστοι. Το υπουργείο Υγείας μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο που έχει προκύψει, επεξεργάζεται νομικό πλαίσιο, απομάκρυνσής τους με ταυτόχρονη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις

Η πλειονότητα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών που αρνούνται να παραιτηθούν υποστηρίζουν ότι έχουν υπογράψει τριετή σύμβαση με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) όπου υπάγονταν και κατέχουν τη θέση μετά από επιλογή της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ, ωστόσο πηγές του υπουργείου Υγείας αφήνουν αιχμές για «δήθεν αξιολόγηση» την οποία αμφισβητούν και κάνουν λόγο «για επιλογή με το γνωστό κομματικό τρόπο».