Αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης τεσσάρων ειδικών φρουρών που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του 24χρονου ομογενούς Νίκ. Σακελλίωνα άσκησε σήμερα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων οι ειδικοί φρουροί Γ. Πανέλας, Χαρ. Βαϊτσούδης, Χαρ. Παπαναστασίου και Μαρία Μουστέλη δεν ευθύνονται για τον θάνατο του Σακελλίωνα.

Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, ο 24χρόνος ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν και τελικά κατέρρευσε στα χέρια τους

Στην προσπάθεια των ειδικών φρουρών να συλλάβουν τον N. Σακελλίωνα, εκείνος έβαλε στο στόμα του ένα σακουλάκι με ναρκωτική ουσία και πάνω στην προσπάθεια σύλληψής του, το κατάπιε με αποτέλεσμα να επέλθει απόφραξη του φάρυγγα και ο θάνατός του. Όμως, ο πατέρας του 24χρόνου, Δημήτρης Σακελλίωνας υποστήριξε ότι ο γιος του δεν ήταν χρήστης.

Αναλυτικότερα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, αλλά και για ασάφειες.