Αναδιάρθρωση στα Αστυνομικά τμήματα ετοιμάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αν αυτή εγκριθεί και από την Βουλή.

Από τα 94 Τμήματα Ασφαλείας θα μείνουν τα 65, ενώ λουκέτο θα μπει στους 18 Αστυνομικούς Σταθμούς, που βρίσκονται στα όρια ευθύνης της ΓΑΔΑ. Εκάλη, Ν. Κηφισιά, Σούνιο, Αγκίστρι Αίγινας, Θρακομακεδόνες, Σαρωνίδα και άλλες 12 περιοχές, που αστυνομεύονταν από τους λίγους αστυνομικούς.

Οι προτάσεις όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας και της Αττικής αναμένονται στις 10 Μαΐου, με τις πρώτες... μετακομίσεις του αστυνομικού προσωπικού να προσδιορίζονται χρονικά σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στα μέσα Ιουνίου.

Στόχος του υπουργείου είναι το αριθμητικό σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών να βρίσκεται κοντά σε αυτό των 66 δήμων της Αττικής.

 Αυτή τη στιγμή λειτουργούν οι εξής Αστυνομικοί Σταθμοί με συνολικά 91 αστυνομικούς: Κινέτα με 5 αστυνομικούς, Βιλίων με 7, Ν. Περάμου με 6, Θρακομακεδόνων με 4, Σαρωνίδας με 5, Πόρτο Ράφτη με 2, Σούνιο με 2, Φρουρά Τατοΐου με 12, Εκάλης με Π, Ν. Κηφισιάς με 6, Αγκίστρι με 3, Μεσάγρο Αίγινας με 5, Αντικύθηρα με 2, Ποταμού Κυθήρων με 3, Γαλατά Πόρου με 6, Δρυόπης Τροιζηνίας με 4, Μεθάνων Τροιζηνίας με 5 και Αμπελακίων Σαλαμίνας με 3. Για τους 13 Αστυνομικούς Σταθμούς πληρώνονται μηνιαία μισθώματα ύψους 6.000 ευρώ, με τα μεγαλύτερα να καταγράφονται στο Αγκίστρι ύψους 1.313 ευρώ και στην Εκάλη 1.248 ευρώ.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις σε πέντε από αυτούς είναι δωρεάν. Πρόκειται για τους Α.Σ. Θρακομακεδόνων, Σουνίου, Ποταμού Κυθήρων, Δρυόπης Τροιζηνίας και από τον «τέως» στη Φρουρά Τατοΐου.