Έκοψαν το ρεύμα στην εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ- Παρέμβαση της Νάντιας Βαλαβάνη

Έκοψαν το ρεύμα στην εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ- Παρέμβαση της Νάντιας Βαλαβάνη

Χωρίς ρεύμα είναι από το πρωί η ΔΟΥ Αμαρουσίου όπου στεγάζονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες για υποθέσεις όπως η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα του εξωτερικού. 

Για το θέμα παρενέβη η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη η οποία έδωσε εντολή να λυθεί άμεσα η υπόθεση καθώς το Δημόσιο χάνει έσοδα. 

Συγκεκριμένα η κυρία Βαλαβάνη επικοινώνησε ήδη με την ηγεσία της ΔΕΗ προκειμένου να διευθετηθεί το άμεσα το ζήτημα αφού το δημόσιο λόγω της διακοπής του ρεύματος δεν μπορεί να εισπράξει σημαντικά ποσά από φορολογούμενους για την τακτοποίηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.  

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται φόρμουλα προκειμένου να καταβληθεί κάποιο ποσό από τη συνολική οφειλή ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα. Οι εταιρίες που συστεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο που ανήκει στον επιχειρηματία Βωβό είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προ τη ΔΕΗ ύψους 1,4 εκατ. ευρώ τις οποίες είχαν ρυθμίσει αλλά δεν εξυπηρετούσαν τις δόσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφού διευθετηθεί το ζήτημα το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε αλλαγή κτιρίου για το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου αφού άλλωστε η σύμβαση μεταξύ δημοσίου και επιχειρηματία έχει λήξει.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο