Στο κτίριο 16 της Ευελπίδων επικρατεί συναγερμός από το πρωί καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος που περιείχε σκόνη. Άνδρες των ΤΕΕΜ, Πυροσβεστική και ομάδα από τον Δημόκριτο έσπευσαν στο σημείο, ενώ ο χώρος έχει εκκενωθεί.

Τον φάκελο άνοιξε υπάλληλος της γραμματείας του κτιρίου και εκτός από την σκόνη, που εξετάζεται αν πρόκειται για άνθρακα, υπήρχε και ένα τετρασέλιδο κείμενο.

Το βράδυ πάντως αναμένεται να έχει το υπουργείο Υγείας τα αποτελέσματα από τον εργαστηριακό έλεγχο που γίνεται στο δείγμα λευκής σκόνης, την οποία περιείχε φάκελος που εστάλη στην Εισαγγελία Αθηνών, και ανοίχθηκε στο κτίριο 16 από υπάλληλο της εισαγγελίας.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, έχει ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενους που βρισκόταν στο γραφείο, και για καθαρά προληπτικούς λόγους έχει χορηγήσει δοσολογία αντιδότου άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας που άνοιξε το φάκελο και σε όσους εργαζόμενους βρισκόταν στο ίδιο γραφείο.

Αν και η εκτίμηση είναι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για φάρσα οι επιστήμονες, βάσει διεθνών πρωτοκόλλων, είναι υποχρεωμένοι να χορηγήσουν προληπτικά αντίδοτο άνθρακα, όπως και έκαναν.

Το δείγμα της λευκής σκόνης έχει ήδη αποσταλεί στο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και παρότι σε ανάλογες περιπτώσεις τα αποτελέσματα αν πρόκειται για άνθρακα ή όχι απαιτούν 24 ώρες, έχει δοθεί εντολή μέχρι το βράδυ να γνωρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ τη σύνθεση της λευκής σκόνης.

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο

Νωρίτερα, εκκενώθηκε και το Εφετείο μετά από τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στο κτήριο. 

Συγκεκριμένα άγνωστοι τηλεφώνησαν λίγο μετά τις 11.00 σε δύο εφημερίδες και ειδησεογραφικό ιστότοπο και έδωσαν χρονικό περιθώριο 20 έως 40 λεπτά.

Στο σημείο πήγαν κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, αλλά δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο.