Πολιτικές σκοπιμότητες υποκρύπτουν οι αντιδράσεις στελεχών της Αυτοδιοίκησης για τα ταμειακά αποθεματικά των δήμων στην ΤτΕ, σχολιάζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής Θ. Σχοινάς και ο αντιπεριφερειάρχης Τομέα Πειραιά και Νήσως Γ. Γραβρίλης. 

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Θεόδωρος Σχοινάς, "η γενικευμένη αντίδραση των στελεχών της Αυτοδιοίκησης εκφράστηκε με μεγάλη αμεσότητα η οποία απέκλειε παντελώς το ενδεχόμενο της οποιασδήποτε μελέτης και ορθής κρίσης για το περιεχόμενο της Πράξης. Βεβαίως οι ΠΝΠ δεν είναι αρεστές σε κανέναν, διότι παραβιάζεται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Ωστόσο, η έλλειψη του απαιτούμενου χρόνου για να ακολουθηθούν οι δέουσες διαδικασίες οδήγησε την Πολιτεία στην επιλογή της συγκεκριμένης λύσης, προκειμένου να καλυφθεί η αναγκαία οικονομική ρευστότητα και να αποσοβηθούν προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας των πολιτών. Η κατάσταση ήταν κατεπείγουσα, γεγονός, το οποίο μαζί με την διαβεβαίωση ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα και έντοκα, έπρεπε να συνεκτιμηθεί από τα αυτοδιοικητικά στελέχη ώστε να μην συμμετέχουν σε αυτόν τον αντιπολιτευτικό χορό των αντιδράσεων.

Εκτιμώ ότι οδηγήθηκαν σε αυτήν την στάση αντανακλαστικά, ωθούμενοι από την άμεση -και με πολιτικά θα έλεγα κριτήρια- αντίδραση των επικεφαλής των Αυτοδιοικητικών Οργάνων. Αυτόματα διαμορφώθηκε μια αρνητική εικόνα ως προς το ζήτημα της ΠΝΠ και των οικονομικών, η οποία ουδέποτε εκδηλώθηκε έστω και κατ΄ελάχιστο κατά την παρελθούσα τετραετία με τις συνεχείς αντίστοιχες πρακτικές που συρρίκνωσαν την Παιδεία , την Υγεία, τα εργασιακά δικαιώματα, τα οικονομικά της Αυτοδιοιίκησης και πολλά άλλα.

 Για «υποκριτική στάση» και έλλειψη «εθνικής ευθύνης» κάνει λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, σχολιάζοντας χθες τις πρώτες αντιδράσεις, ενώ από την πλευρά του ο ομόλογός του τομέα Πειραιά και Νήσσων Γιώργος Γαβρίλης εκφράζει την ομόφωνη θέση της παράταξης επάνω στο ζήτημα, όπως εκφράστηκε κατά την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίασή της. Και συμπληρώνει: «Οι προσπάθειες όλων πρέπει να επικεντρωθούν στην κεντρική διαπραγμάτευση».

 

TAGS