Στην αποστολή εξωδίκου κατά της «Ελληνικός Χρυσός» προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Κασσάνδρας. Σε κοινή ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για συνεχή εμπαιγμό που βιώνουν το τελευταίο διάστημα.

Οπως επισημαίνεται στο εξώδικο «Σήμερα 22/4/2015 τα σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας, οφείλουμε να πληροφορήσουμε την κοινή γνώμη, για τον συνεχή εμπαιγμό τον οποίο βιώνουμε τελευταία.
 
Κατά τη μαζική μας διαδήλωση της 16/4/2015 και στην επαφή που είχαμε στο γραφείο του με τον κύριο Τσιρώνη, λάβαμε ως αιτιολόγηση στην ερώτηση μας για την καθυστέρηση στον επανέλεγχο της νομιμότητας των ανακλημένων αδειών, ότι έχει βρεθεί σωρεία ελλείψεων και παραβιάσεων στον φάκελο των αδειών αυτών.

Επίσης, μας είπαν ότι έχει ήδη αποσταλεί στην «Ελληνικός Χρυσός» πολυσέλιδο αίτημα διευκρινίσεων, και ειδικότερα η παρατήρηση για πλήρη απουσία πολεοδομικής μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών για τα οποία η εταιρεία ποτέ δεν έχει απαντήσει ως τώρα.
 
Για τον λόγο αυτό και αναλογιζόμενοι τους κινδύνους για το μέλλον της δουλειάς μας, αποστέλλουμε άμεσα κατά της "Ελληνικός Χρυσός" επίσημη εξώδικη διαμαρτυρία, αιτούμενη να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα του ΥΠΑΠΕΝ και να μην υπάρχουν άλλες γραφειοκρατικού τύπου εμπλοκές».

Tέλος, στην κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία των εργαζομένων δηλώνουν ότι «δεν δέχονται παιχνίδια στις πλάτες τους από καμία πλευρά».