Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασπροπύργου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά, ηλικίας 18, 21, 28 και 43 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες κλοπών, απειλές, εξύβριση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει τον τελευταίο χρόνο εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές χρημάτων, κοσμημάτων και διαφόρων αντικειμένων από οικίες στον Ασπρόπυργο. Οι δράστες, στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους των οικιών ή από γείτονες, τους λήστευαν με χρήση σωματικής βίας και απειλές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η σπείρα έχει διαπράξει τριάντα ληστείες και κλοπές. Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, για παρόμοια αδικήματα και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.