current views are: 1

23 Απριλίου 2015
Δημοσίευση15:06

Προς επανεξέταση το θέμα των σχολικών εκδρομών

Στην επανεξέταση του θέματος των σχολικών εκδρομών θα προχωρήσει από τη νέα σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας.

Δημοσίευση 15:06’
αρθρο-newpost

Στην επανεξέταση του θέματος των σχολικών εκδρομών θα προχωρήσει από τη νέα σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας.

Στην επανεξέταση του θέματος των σχολικών εκδρομών θα προχωρήσει από τη νέα σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας, διασφαλίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών θα είναι πιστοποιημένα και οι μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την εκπαιδευτική εκδρομή της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας στο Cern της Ελβετίας, το υπουργείο Παιδείας τονίζει σε ανακοίνωσή του:

Επιλύθηκε το θέμα αναφορικά με την εκπαιδευτική εκδρομή των σαράντα τεσσάρων μαθητριών και μαθητών της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας.

Όπως διαπιστώθηκε, το ταξιδιωτικό γραφείο που υπέγραψε σύμβαση με το 3ο Λύκειο Άρτας για την τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη (από τη Δευτέρα 20/4 έως την Παρασκευή 24/4), δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του, ως όφειλε, αναφορικά με τη διαμονή και τα εισιτήρια επιστροφής.

Η λύση βρέθηκε χθες το απόγευμα -όταν σε άριστη συνεργασία με τους αρμοδίους- η αποστολή διέμεινε κανονικά στο ξενοδοχείο και σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Αγκόνα, απ’ όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε επικοινωνία με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Κωνσταντίνο Δημητρίου διέταξε την διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο», καταλήγει το υπουργείο.


σχετικα αρθρα