Συνεχίζεται ο έλεγχος καθώς και η αποκάθαρση του χώρου ώστε να διακριβωθούν τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τη μία μετά το μεσημέρι και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός άνδρα, σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Α’ Βιομηχανική περιοχή Βόλου, μετά από συντονισμένες προσπάθειες ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων από όλη την Θεσσαλία.
 
Aυτό που ερευνούν, επίσης, οι αρχές είναι αν υπάρχουν πιθανώς και άλλα άτομα που εγκλωβίστηκαν εντός του κτιρίου, καθώς η σκεπή έχει καταρρεύσει.

Οπως έγινε γνωστό, τόσο ο νεκρός άνδρας όσο και ο πολύεγκαυματίας που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου με εγκαύματα στο 90% του σώματος του, είναι βουλγαρικής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη δυο άτομα, πιθανότατα ελαφρά τραυματισμένα, βγήκαν από το κτίριο όταν εκδηλώθηκε η φωτιά και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται ότι τα τέσσερα άτομα είχαν πάει στο παλιό εργοστάσιο προκειμένου να κόψουν σίδερα που στη συνεχεία θα πωλούσαν, αλλά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία προκλήθηκε η φωτιά η οποία μεταδόθηκε άμεσα στα εύφλεκτα υλικά που βρισκόταν εντός του κτιρίου.