Σταθερή είναι η κατάσταση των τραυματιών πωλητών από τη χθεσινή επίθεση με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, με αυτή του 47χρονου που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Γ. Γεννηματάς» να είναι η πιο σοβαρή. Όπως μεταδόθηκε στη ΝΕΤ, το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι είναι σταθερή η κατάσταση και των τριών τραυματιών. Ο 47χρονος είναι στη ΜΕΘ, διασωληνωμένος και σε καταστολή. Έχει εκτετεταμμένα εξωτερικά εγκάυματα σε ποσοστό 40%, καθώς και εσωτερικά. Τοζήτημα για τους θεράποντες ιατρούς είναι να τεθεί εκτός κινδύνου και να αποτραπεί κάποιο ενδεχόμενο βλάβης στον πνεύμονα.

Η 55χρονη γυναίκα, την οποία θέλησε να βοηθήσει ο 47χρονος, είναι εκτός εντατικής μονάδας και έχει εγκαύματα σε ποσοστό 16%.

Καλύτερη είναι η κατάσταση του 48χρονου τραυματία, με εγκαύματα σε ποσοστό 10%.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες της καταδρομικής επίθεσης, μετά την εκτόξευση μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, φεύγοντας προς την πλευρά της λαϊκής αγοράς, εντόπισαν στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου μία μοτοσικλέτα με δύο αστυνομικούς της ασφάλειας στους οποίους επιτέθηκαν.

Οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα και έφυγαν χωρίς να τραυματιστούν, αλλά οι δράστες πυρπόλησαν το δίκυκλο με μολότοφ με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη στο ρεζερβουάρ της βενζίνης. Οι φλόγες επεκτάθηκαν σε διπλανό πάγκο της λαϊκής όπου άρπαξε φωτιά η 55χρονη γυναίκα, η οποία πουλούσε λουλούδια.

Ο 47χρονος, υπάλληλος της λαϊκής αγοράς, αγκάλιασε τη γυναίκα για να σβήσει τις φλόγες με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα ο ίδιος, ενώ ελαφρότερα εγκαύματα υπέστη η γυναίκα και ένας διερχόμενος αλλοδαπός βουλγαρικής υπηκοότητας, κάτοικος της περιοχής.