Πάνω από 20 τόνοι λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τις Λιμενικές Αρχές, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Πλατιγυάλι Μεσολογγίου.

Οι άνδρες του Λιμενικού με τη συνδρομή της τοπικής Τελωνειακής Αρχής προέβησαν στην κατάσχεση των τσιγάρων -που μεταφέρονταν επί του φορτηγού πλοίου "SHT HUSEYIN AKIL", σημαίας Μολδαβίας, το οποίο είχε δηλώσει επισήμως ότι μετέφερε καύσιμη ύλη-, ενώ συνελήφθησαν τα οκτώ μέλη του πληρώματος.​

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος, υποπλοίαρχος Νικόλαος Λαγκαδιανός, «έχουν μέχρι στιγμής καταμετρηθεί 29 εκατομμύρια τσιγάρα, ενώ η καταμέτρηση θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο το απόγευμα. Οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται στα 13 εκατομμύρια ευρώ».

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Λευκάδας και Ιθάκης, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του γραφείου ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και του Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλίου, που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί το ανωτέρω φορτηγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή νότια της νησίδος ''ΑΤΟΚΟΣ" και να οδηγηθεί, συνοδεία προσωπικού του Λιμενικού, στο λιμένα Πλατυγυαλίου για περαιτέρω έρευνα.

Στην έρευνα στα αμπάρια του πλοίου βρέθηκαν δέκα εμπορευματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα, επιμελώς καλυμμένα με φορτίο καύσιμης ύλης (πέλετ), χωρίς να έχουν δηλωθεί στα φορτωτικά έγγραφα του πλοίου.

Σημειώνεται ότι το πλοίο είχε δηλώσει ως προορισμό το λιμένα Πλατυγυαλίου προκειμένου εκφορτώσει τα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια.

Τα στελέχη του Λιμενικού, προέβησαν στη σύλληψη των οκτώ αλλοδαπών μελών του πληρώματος, καθώς και στην κατάσχεση του πλοίου και του παράνομου φορτίου του.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να προσαχθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου μαζί με το φάκελο της εις βάρος τους σχηματισθείσας δικογραφίας.