Οταν το σύνολο των Δημάρχων της χώρας καταφέρεται αυτές τις ημέρες εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα των αποθεματικών, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου εκφράζει σήμερα τη στήριξή του : «Έχουμε μια κυβέρνηση νόμιμα εκλεγμένη, μια δύσκολη διαδικασία για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων και πρέπει να τη στηρίξουμε με όποιον τρόπο», επεσήμανε σήμερα. 

   «Η δικιά μου στάση σε αυτή την ιστορία δεν αλλάζει. Καταδικάζω τον τρόπο που γίνεται, όμως δεν είναι νέο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχουμε φάει τόσες μπάτσες, για μια ακόμη δεν γίνεται λόγος. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις κυβερνητικές υποδείξεις για το θέμα αυτό», πρόσθεσε ο κ.Μπουτάρης.

   Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, από την πλευρά του, υποστήριξε πως το δημοτικό συμβούλιο δεν έλαβε απόφαση να διαθέσει τα αποθεματικά του Δήμου. «Θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι δεν έχουμε συγκεκριμένες αποφάσεις ούτε από ΕΝΠΕ, ούτε από ΚΕΔΕ», είπε ο κ.Καλαφάτης καταλήγοντας: «Εμείς έχουμε επιφυλάξεις, δεν έχουμε εικόνα».