current views are: 2

24 Απριλίου 2015
Δημοσίευση16:53

Εργατικό δυστύχημα στον δήμο Ικαρίας-Φούρνων

Ένας εργαζόμενος στον δήμο Ικαρίας-Φούρνων έχασε τη ζωή του, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δημοσίευση 16:53’
αρθρο-newpost

Ένας εργαζόμενος στον δήμο Ικαρίας-Φούρνων έχασε τη ζωή του, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ένας εργαζόμενος στον δήμο ΙκαρίαςΦούρνων έχασε τη ζωή του, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι «οι πολιτικές μείωσης προσωπικού, η έλλειψη πόρων που έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία και κατάρρευση τους Δήμους, η εντατικοποίηση της εργασίας και η μη τήρηση κανόνων Υγείας, Ασφαλείας και συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού έχουν φέρει ως αποτέλεσμα δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ένας ακόμα εργαζόμενος χάνει την ζωή του αυτή τη φορά του Δήμου Ικαρίας-Φούρνων.

Οι πολιτικές μείωσης προσωπικού, η έλλειψη πόρων που έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία και κατάρρευση τους Δήμους, η εντατικοποίηση της εργασίας και η μη τήρηση κανόνων Υγείας, Ασφαλείας και συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού έχουν φέρει ως αποτέλεσμα δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη σε όλους τους οικείους του και στους συναδέλφους του στο Δήμο και καλεί τους εργαζόμενους σε όλους τους Ο.Τ.Α. της χώρας να καταγγείλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες οποιαδήποτε παραβίαση της νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια προκειμένου να προστατέψουμε τις ζωές μας.


σχετικα αρθρα