Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

 Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε χθες (24/04/2015), στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ενημερωθούν για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

 Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος Σφακιανάκης Εμμανουήλ και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:

 · Μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο.

· Το φαινόμενο του Cyberbullying.

· Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

· Κραυγές απόγνωσης μέσω διαδικτύου (Πρόληψη αυτοκτονιών).

· Ηλεκτρονικό έγκλημα και νομοθεσία που εφαρμόζεται.

Στόχος επίσης ήταν και η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.