Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, κύκλωμα που μετέφερε, εισήγαγε και διακινούσε λαθραία τσιγάρα στην ελληνική επικράτεια. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν τέσσαρα άτομα ηλικίας 24, 36, 37 και 48 ετών, όλοι τους μέλη του κυκλώματος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 23ης Απριλίου, εντοπίστηκε ο 37χρονος να οδηγεί όχημα, λειτουργώντας ως «προπομπός» και να κινείται σε αγροτικό δρόμο στην συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, ενώ στη συνέχεια ακολουθούσε άλλο όχημα με τον 24χρονο και τον 36χρονο, που μετέφεραν τα λαθραία τσιγάρα.

Διαπιστώθηκε να μεταφέρουν συνολικά 6.509 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου, ενώ επιπλέον βρέθηκε και μία θερμική κάμερα, η οποία και κατασχέθηκε.

Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι, τις ποσότητες λαθραίων τσιγάρων τις παρέδιδαν έναντι αμοιβής στον 48χρονο, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους στην ελληνική επικράτεια. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 2.009 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, προερχόμενο από λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Επίσης, κατασχέθηκαν δυο οχήματα ιδιοκτησίας του 37χρονου και του 36χρονου, ως μέσα μεταφοράς και απόκρυψης λαθραίων τσιγάρων, καθώς και επτά κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε πως το βράδυ της 09-02-2015 ο 37χρονος σε αγροτική οδό παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Αθηνών - Ευζώνων προ επικείμενου ελέγχου στο όχημα που επέβαινε, το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή, ενώ σε έλεγχο που έγινε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 9.000 λαθραία τσιγάρα.

Την επόμενη μέρα , ο 37χρονος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κουφαλίων και δήλωσε κλοπή του παραπάνω οχήματος και ισχυρίστηκε ότι το είχε σταθμεύσει την προηγούμενη μέρασε σημείο πλησίον του ποταμού Αξιού, λόγω μηχανικής βλάβης.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για - κατά περίπτωση – συμμορία, λαθρεμπορία και ψευδορκία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.