Χιλιάδες ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους, υποδέχεται σήμερα το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του 22ου Ποδηλατικού Γύρου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το  Ζάππειο Μέγαρο στις 11:30 το πρωί για τις διαδρομές  8,5χλμ. και 2,7χλμ.  Η εκκίνηση των Α.μεΑ. θα δοθεί στις 11:40 από τα Προπύλαια.

Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει στο χώρο έξω από το Ζάππειο. 

Ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας  διοργανώνεται από τον δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Χρήστος Τεντόμας σε μήνυμα του αναφέρει: «Το ποδήλατο συνιστά τον φιλικότερο τρόπο μετακινήσεων στην πόλη μας. Ο δήμος της Αθήνας προχωρά σε έργα ανάπτυξης ποδηλατοδρόμων, που στόχο έχουν να εντάξουν ακόμη περισσότερο το ποδήλατο στην καθημερινότητα του Αθηναίου πολίτη. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Άθλησης του δήμου Αθηναίων εργάζεται καθημερινά ούτως ώστε η χρήση του ποδηλάτου να καταστεί τρόπος ζωής των Αθηναίων. Για όλους μας στοίχημα θα πρέπει να είναι μια Αθήνα περισσότερο φιλική, καθαρή και ανθρώπινη προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αυτούς καλούμαστε να υπηρετήσουμε άλλωστε και αυτοί μας δείχνουν τον δρόμων των ριζικών αλλαγών στην λειτουργία της πόλης.»

Χρηστικές Πληροφορίες

Διαδρομές

8,5 χλμ.

Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (αριστ) – Β. Όλγας (αντ. Ρεύμα) – Βασ. Κων/νου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Β. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Πατησίων (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αιόλου – Σταδίου – Φιλελλήνων -  Ζάππειο. 

2,7 χλμ.

Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (δεξιά) - Πανεπιστημίου – Αρσάκη (αριστερά) – Σταδίου – Φιλελλήνων- Αμαλίας – Ζάππειο.

Α.με.Α (1,1χλμ)

Προπύλαια Πανεπιστημίου – Πανεπιστημίου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ζάππειο.

Εγγραφές

Θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής και την ημέρα των αγώνων στον αύλειο χώρο του Ζαππείου από 08.30 έως 10.30 το πρωί.

Μετακίνηση συμμετεχόντων

Όσοι θα συμμετάσχουν στον 22ο Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α κατά τις ώρες από 07:00  έως 16:00, με δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων τους με την επίδειξη  του αριθμού συμμετοχής ή του αντίγραφου επιβεβαίωσης της ηλεκτρονικής τους εγγραφής.