Το ενδεχόμενο να ιδρυθεί Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη εξετάζει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής

«Δεν θα υποσχεθώ το άνοιγμα άλλου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη αλλά το θέμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου θα το δούμε με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο γιατί αυτή η πόλη το δικαιούται» είπε ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης με συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Ανδρέα Ξάνθου, διοικητών νοσοκομείων, εκπροσώπων εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα, εκπροσώπων συλλόγων ασθενών καθώς και με αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτές .

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια συνάντησης με την διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είχε τεθεί στον υπουργό το θέμα της δημιουργίας Παιδιατρικού Νοσοκομείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του υπουργείου Άμυνας.

«Ζήτησα από τους νέους διοικητές των ΥΠΕ να υποβάλλουν αίτημα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και προσωπικά θα ασχοληθώ με το θέμα και θα επισκεφθώ τον υπουργό Εθνικής Άμυνας» δήλωσε ο κ Κουρουμπλής μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τα άλλα νοσοκομεία της χώρας είπε: 

«Μου το έθεσε αυτό το θέμα ο Ιατρικός Σύλλογος. Εγώ αυτό το θεωρώ προσβλητικό αν συμβαίνει . Μόλις θα επιστρέψουμε στην Αθήνα θα το ελέγξουμε και δεν θα αισθάνεται η Θεσσαλονίκη ότι ακόμη λειτουργεί η λογική του Αθηναϊκού κράτους»

Ερωτηθείς σχετικά με την προμήθεια ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ απάντησε ότι αυτό το θέμα δεν μπορεί να λυθεί εδώ και επτά χρόνια, λόγω προβλήματος με τις εταιρείες.