Συνάντηση με τον επικεφαλής του Γραφείου στην Ελλάδα της κοινοπραξίας του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου ΤΑΡ-AG, Ρίκαρντ Σκούφια είχε σήμερα με πρωτοβουλία του ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης

Στη συνάντηση παραβρέθηκε, επίσης,  ο Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε στον κ. Ρ. Σκούφια τη σημασία που έχει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στην κατασκευή του αγωγού και των συναφών εργασιών, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπίζονται ισότιμα, χωρίς καμίας μορφής διάκριση, οι ελληνικές εταιρείες στους διαγωνισμούς που προκηρύσσει η TAP-AG, θέτοντας επ’ αυτού συγκεκριμένα αιτήματα.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα μας διαθέτει πλήθος καλών εταιρειών που μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστες εργασίες και υπηρεσίες και με ανταγωνιστικό κόστος, στην κατασκευή αγωγών και ότι θα ήταν ένα πολύ καλό μήνυμα της TAP-AG προς τον ελληνικό λαό, αν ο τελευταίος έβλεπε ότι αυτές οι ελληνικές εταιρείες έχουν αναβαθμισμένη και ουσιαστική συμμετοχή σε ένα έργο που χρειάζεται να περιβάλλεται από την εμπιστοσύνη των πολιτών.