Σε οκτώ χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε ένας συνταξιούχος και ένας εν ενεργεία αστυνομικός για βασανισμό κρατούμενου τον Μάιο του 2007 στο ΑΤ Καλλιθέας. 

Οι δύο αστυνομικοί καταδικάστηκαν , χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, για τον άγριο ξυλοδαρμό 40χρονου λίγο μετά την σύλληψή του, με αποτέλεσμα το θύμα να μεταφερθεί ξημερώματα 23ης Μαΐου σε ημικωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η υπόθεση του βασανισμού έφθασε στο ακροατήριο μετά από απαλλακτικά βουλεύματα , αλλεπάλληλες αναβολές της δίκης και με την ποινική δίωξη σε βάρος των αστυνομικών να έχει ασκηθεί δύο χρόνια μετά το περιστατικό.

Ο νεαρός είχε συλληφθεί από δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που ειδοποιήθηκαν από περίοικους καθώς επεδείκνυε «ιδιόρρυθμη» συμπεριφορά και ενοχλούσε θαμώνες καφετέριας στην Πλατεία Κύπρου .

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση παραπομπής συλληφθέντας οδηγήθηκε στο Τμήμα σε «ψυχική διέγερση» μεν , αλλά υγιής , διαυγής και ομιλητικός. Ωστόσο λίγες ώρες μετά , μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά τραύματα, εγχειρίστηκε και μπήκε στην εντατική όπου παρέμεινε επί δύο μήνες.

Ακολούθησαν τρεις μήνες σε νευροχειρουργική πτέρυγα και έξι μήνες σε κέντρο αποκατάστασης. Ως αποτέλεσμα του σοβαρού κρανιοεγκεφαλικού τραύματος που υπέστη, υποφέρει από ακράτεια, μετατραυματική αμνησία, επιληψία, διαταραχές όρασης και σημαντική δυσχέρεια βάδισης. Δεν είναι πλέον σε θέση να αυτοεξυπηρετείται και τον φροντίζουν οι συγγενείς του.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν συνολικά τέσσερις αστυνομικοί, οι δύο της Άμεσης Δράσης , ο αστυνομικός υπηρεσίας και ο δεσμοφύλακας την επίμαχη νύχτα του Τμήματος Καλλιθέας

Το δικαστήριο σήμερα μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα για τους δύο αστυνομικούς του περιπολικού που συνέλαβαν το θύμα. Οι δύο αστυνομικοί με την μετατροπή της κατηγορίας απαλλάχθηκαν καθώς το αδίκημα έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Το περιστατικό σύμφωνα με πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης είχε καταγραφεί ως «αυτοτραυματισμός» του θύματος το οποίο προσπαθώντας να αποφύγει την σύλληψη είχε «χτυπήσει στην μπάρα της καφετέριας». Μάλιστα φέρεται να υπήρξαν και σχετικές καταθέσεις των ιδιοκτητών του μαγαζιού τόσο σε αστυνομικούς που διενέργησαν ΕΔΕ , η οποία κατέληξε πως δεν προκύπτουν ευθύνες αστυνομικών, όσο και σε Εισαγγελείς.