Με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η πρόταση του υπουργού Υγείας, για τον διορισμό του Ευάγγελου Καφετζόπουλου, στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ.

Ο κ. Καφετζόπουλος, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΚΑΝΑ, λόγω της υποχρηματοδότησής του τα τελευταία χρόνια, ενώ τόνισε ότι πολύ σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα με τη μεταφορά των διαθέσιμων κονδυλίων που έχουν εγκριθεί, ώστε να προχωρήσει στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του.

Ανέφερε, ακόμη, ότι παράλληλα με τον δικαστικό διαχειριστικό έλεγχο που γίνεται στον ΟΚΑΝΑ, άρχισε με εντολή του και ο έλεγχος για τα κέντρα πρόληψης, ενώ τα πορίσματα θα είναι έτοιμα σε περίπου ένα μήνα. 

Έδωσε έμφαση στον επανασχεδιασμό των πολιτικών και των δράσεων του ΟΚΑΝΑ με στόχο, όπως είπε, την πρόληψη αλλά και την επανένταξη των χρηστών και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μπορούμε πράγματι να φθάσουμε σε υψηλά ποσοστά απεξάρτησης και μακροχρόνιας αποχής. Είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε».

Τόνισε επίσης, το πρόβλημα με τη λίστα αναμονής, κάνοντας λόγο για μεγάλο αγκάθι και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, με τον επανασχεδιασμό των δράσεων και με την δημιουργία κέντρων άμεσης πρόσβασης, θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

«Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε την ανάγκη άμεσης περίθαλψης και να φύγουν οι χρήστες από τον δρόμο και να μπούν σε δομές» συμπλήρωσε.

TAGS